Selecteer een pagina

Welkom bij Cattery Romashka

Wij zijn Elena Kostina en Cees Krimp, we wonen met onze Heilige Birmanen in Baarn, Utrecht.
We hebben een kleine cattery en fokken in een thuissituatie een beperkt aantal nestjes per jaar.

Onze voorliefde voor de Heilige Birmaan begon rond 2011, voor Elena al jaren daarvoor. In 2011 is Elena vanuit St. Petersburg naar Nederand verhuisd en is Mucia, haar Heilige Birmaan meeverhuisd. Een echte immigrant, die al snel in Nederland was ingeburgerd.

Samen hebben we nog 5 jaar van elkaar mogen genieten; helaas werd Mucia ziek en hebben we haar in 2016 moeten laten gaan.Mucia was een sociale poes met een eigenzinnig karakter. Lief, soms in voor een knuffel, maar soms ook lekker eigenwijs. Als ze het ‘te pakken had’ rende ze als een gek van boven naar beneden en omgekeerd. Ze heeft al die jaren alleen geleefd, achteraf vinden we dat jammer, maar toen wisten we niet wat we nu wel weten… Heilige Birmanen spelen heel graag samen.

 

Na een korte periode zonder poes zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe Heilige Birmaan, we kwamen in aanraking met Cattery Lymora en hebben in de zomer van 2017 twee Heilige Birmanen gekocht. De vonk sloeg bij Cattery Lymora over en we wilden ook graag onze eigen cattery beginnen. Die droom kwam in 2018 uit.

Wij zijn in 2018 gestart met onze cattery voor Heilige Birmanen.

Wij zijn en blijven een kleinschalige cattery. Wij staan in nauw overleg met Cattery Lymora’s, Cattery Roadanique en Cattery van de Akkerwinde.

De naam Romashka stamt af van het Russische ромашка, dat in het Nederlands Kamille betekent, de lievelingsbloem van Elena. Voor Elena staat Kamille synoniem voor een helende, rustgevende werking; hetzelfde gevoel dat je ook krijgt als je samen leeft met Heilige Birmanen.

In onze cattery fokken we de vier klassieke kleuren, maar zijn in het bijzonder gecharmeerd van de Seal Point. Voor ons staan gezondheid en een goed sociaal karakter voorop en fokken we zoveel mogelijk op uiterlijke kenmerken en een goed karakter. Onze poezen mogen gemiddeld eens per jaar een nestje en moeten voor hun eerste nest zelf echt volwassen zijn. Het welzijn van onze poezen is het belangrijkste. De poezen groeien bij ons in huis op, zodat ze goed socialiseren.

Als wij kittens verkopen gaan we na of ze in een warm huis terecht komen en liefdevol worden opgevangen. Heilige Birmanen zijn gezelschapsdieren en wij adviseren sterk om ervoor te zorgen dat als u een poes of kater koopt u er 2 koopt of er in ieder geval een ander huisdier in huis is. Wij zien het verschil tussen onze poezen Daisy en Taisy, hoe ze met elkaar spelen en ravotten en onze eerste poes Mucia die altijd alleen was. Dat is een wereld van verschil. Met zijn tweeen hebben ze het echt veel leuker en u en uw kinderen beleven er zelf ook veel meer plezier aan.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Langhaarkatten Vereniging (website NLKV of op NLKV op Facebook).

Onze poezen en kittens staan onder controle van Anicura Dierenkliniek Baarn. Ze krijgen de verplichte inentingen en worden actief getest op FeLV/FIV.

Als u meer over Heilige Birmanen wilt weten, of er over denkt bij ons een Heilige Birmaan kitten aan te schaffen, neem gerust contact met ons op.